Rob Akershoek

IT architect, Fruition Partners

Rob Akershoek is senior IT Management Architect bij Fruition Partners en voorzitter van het IT4IT Forum binnen The Open Group. Hij is betrokken bij de ontwikkeling van de IT4IT-standaard die een blauwdruk biedt voor een modern IT-bedrijfsmodel – het beheer van het nieuwe digitale ecosysteem.

Rob begeleidt IT-organisaties in hun IT-transformatie en IT-automatiseringstraject. Hij helpt organisaties bij het bouwen van een toekomstbestendig IT-besturingsmodel voor portfolio management, CI/CD pijplijn, testmanagement, monitoring en event management, risico- en beveiligingsmanagement, ITSM, CMDB, cloud orchestration, en ga zo maar door. Tevens helpt Rob organisaties om gebruik te maken van nieuwe IT-beheertechnologieën zoals cloudtechnologieën, kunstmatige intelligentie (bijv. AIOps), ChatBots, operationele data-analyse en zelfbedieningsportalen.

 

14.05 uur – Cloud-management, zo doe je dat!
Veel organisaties worstelen met het beheren van het nieuwe digital ecosysteem bestaande uit een groeiende aantal cloud-diensten. Tijdens deze sessie krijgt u antwoord op vragen als: Wat zijn de belangrijkste uitdagingen rondom het managen van cloud-diensten? Wat heb ik eigenlijk nodig om diverse cloud-diensten optimaal te managen? Hoe richt ik cloud-management in zoals deployment, monitoring, cost management, risk & compliance, integratie met de CICD pipeline? Hoe integreer ik cloud-management in mijn bestaande IT-organisatie (of juist niet)? Hoe krijg ik grip op mijn cloud-investeringen? En natuurlijk: wat zijn de belangrijkste do’s en don’ts van andere organisatie in hun cloud-journey?