Noud van Mullekom

IBM Senior Cloud Consultant, IBM Nederland

Noud van Mullekom is Senior Cloud Consultant bij IBM Benelux. Met een solide achtergrond in system engineering, software, Applicatie Lifecycle Management, DevOps en Cloud oplossingen, adviseert hij klanten in hun ‘journey to cloud’.

Hij helpt klanten in het realiseren van hybrid, multi-cloud oplossingen en het daadwerkelijk uitnutten van de voordelen van cloud. Hij managed de cloud transformatie en de niet te onderschatten organisatorische veranderingen die dit vraagt.

14.05 uur – Digitaliseren en versnellen met de multi-cloud
Aangewakkerd door de naderende Brexit, kijkt een grote, wereldwijd opererende retailer, naar een oplossing op hun logistieke processen te digitaliseren en te versnellen om te voorkomen dat hun vrachtwagens uren vertraging oplopen bij het regelen van alle douaneformaliteiten.

Hiervoor is een een nieuwe, schaalbare, compliant, cloud-native oplossing gebouwd, volledig gebaseerd op microservices en containers. Deze is multi-cloud uitgerold, met interfaces naar verschillende on-premise systemen, een blockchain platform en verschillende SaaS leveranciers. Daarbij zijn de belangrijke principes van Cloud Service management en operations toegepast, om ook de security en performance te borgen. Marc en Noud delen hoe deze oplossingen is ontworpen en gebouwd. En hoe het daadwerkelijk de doorlooptijd van dit proces van uren heeft terug gebracht naar minuten.