Marc Loos

IBM Cloud Advocate, IBM Nederland

Marc Loos is IBM Cloud Advocate in Nederland. Met een achtergrond in DevOps en applicatie-ontwikkeling brengt hij 15 jaar ervaring mee naar de tafel. Momenteel focust Marc zich op cloud, hybride cloud en Red Hat om een ​​volledige cloudoplossing voor klanten te creëren.

14.05 uur – Digitaliseren en versnellen met de multi-cloud
Aangewakkerd door de naderende Brexit, kijkt een grote, wereldwijd opererende retailer, naar een oplossing op hun logistieke processen te digitaliseren en te versnellen om te voorkomen dat hun vrachtwagens uren vertraging oplopen bij het regelen van alle douaneformaliteiten.

Hiervoor is een een nieuwe, schaalbare, compliant, cloud-native oplossing gebouwd, volledig gebaseerd op microservices en containers. Deze is multi-cloud uitgerold, met interfaces naar verschillende on-premise systemen, een blockchain platform en verschillende SaaS leveranciers. Daarbij zijn de belangrijke principes van Cloud Service management en operations toegepast, om ook de security en performance te borgen. Marc en Noud delen hoe deze oplossingen is ontworpen en gebouwd. En hoe het daadwerkelijk de doorlooptijd van dit proces van uren heeft terug gebracht naar minuten.