Kees Baggerman

Kees Baggerman is technisch directeur van het Performance en Solutions Engineering R&D-team bij Nutanix Inc. In zijn functie geeft Kees leiding aan een team dat methoden ontwikkelt om applicaties met succes te implementeren op het Nutanix-platform. Daarnaast ondersteunt hij klantprojecten, waaronder het definiëren van architecturale, zakelijke en technische vereisten, het maken van ontwerpen en het implementeren van de Nutanix-oplossing.

Kees Baggerman

Niek Boevink

Niek Boevink is een Lead PreSales Engineer bij Citrix. In zijn functie helpt hij om de vertaalslag van bedrijfsbehoeften naar oplossingen te maken. Met als doel om organisaties in staat te stellen om mensen te stimuleren om hun volledige potentieel te bereiken door hen de ruimte te geven die ze nodig hebben. Niek helpt organisaties om met technologie een betere werknemerservaring te bieden. Een werknemerservaring waar mensen de tools hebben die ze nodig hebben om te werken zoals zij dat willen. En waar persoonlijke vooruitgang en doelgericht werk de prioriteit zijn. Want dat is wat zakelijk succes oplevert.

Peter van Eijk

Michiel de van der Schueren

In 2001 was Michiel mede-oprichter van Apcare, een Managed Hosting Provider die zich ging toeleggen op het hosten van ASP diensten. Als voorzitter van het toenmalige ASP-Forum, later het SaaS~Cloud Netwerk van Nederland~ICT, behoort Michiel tot de early cloud adopters en heeft hij een strategische visie ontwikkeld op de kansen en bedreigingen van het digitale tijdperk. Na de fusie met PINS en Interned Services heeft Michiel 5 jaar gewerkt voor Verizon, waar hij als Cloud Specialist de klanten en collega’s door heel Europa mocht overtuigen van de mogelijkheden van cloud om innovatie te versnellen en meer waarde te creëren voor de business. Nadat de strategie van Verizon om een belangrijke concurrent van AWS te worden was mislukt, heeft hij samen met Bart Veldhuis in 2015 Weolcan opgericht om als onafhankelijke cloud consultants organisaties te helpen bij de Digitale Transformatie.

Tom Jessen

Tom Jessen is dagvoorzitter van het Cloud  Congres 2021.

Veel mensen kennen Tom als host van Maarten van Rossem – De Podcast. In deze podcast praat Tom samen met de bekende historicus over heden en verleden.
De podcast is één van de best beluisterde van Nederland en staat steevast bovenaan in de charts van Apple en Spotify.

Op het gebied van security is Tom geen onbekende. Al eerder presenteerde hij de Low code, No Code show, het Security Congres en een groot debat tussen IT-professionals van Fox IT en de Rijksoverheid. Ook maakte hij podcasts die AG Connect samen met Veeam en Sentia maakten.

In 2020 werd Tom in een wedstrijd georganiseerd door diverse universiteiten gekozen als Online Host of the Year.

We verwelkomen Tom heel graag tijdens het Cloud Congres 2021.

Esther Gons

Esther Gons is medeoprichter en investeerder bij NEXT Amsterdam, in welke hoedanigheid zij startups bijstaat van de ideeënfase tot en met een werkend businessmodel. Ze heeft de ondernemerschapscursus ontworpen voor de Hogeschool van Amsterdam. Daarnaast geeft ze over de hele wereld lezingen en heeft ze in 2011 de eerste StartupBus Europe-tour georganiseerd.

De afgelopen zes jaar was ze hoofdmentor bij Rockstart Accelerator. Als een visueel ruimtelijk denker heeft ze samen met anderen de Lean Startup-beweging naar Nederland gehaald. Esther heeft al meer dan honderd startups begeleid en adviseert nog steeds veel van deze bedrijven. Het in contact brengen van organisaties met het startup-ecosystemen in een belangrijke taak van NEXT en daarom is Esther vaak betrokken bij corporate innovation.

Daniel Gebler

Al sinds zijn jeugd heeft Daniel Gebler een diepe interesse in technologie. Zo bouwde hij zijn eigen computers, ontwikkelde hij visuele demo’s van algoritmes en een database met alle bewoners van zijn dorp, waarmee hij in zekere zin Facebook voor was. Geen wonder dat hij ervoor koos computer science te gaan studeren, een vak waarin hij later ook promoveerde.

Na zijn studie en promotie, beide in Amsterdam, is hij gaan werken bij een ecommerce start up. Hier kon hij zijn passie voor technologie en business volgen. Later ontdekte hij een gat in de markt van B2C ecommerce, namelijk voedsel. “Niemand wil wachten op zijn boodschappen en niemand wil voor het thuisbezorgen betalen”, stelt hij. En zie daar, de uitgangspunten voor de oprichting van Picnic, waar Gebler CTO is.

Bjorn Hakansson

Bjorn Hakansson is actief als programmamanager op het gebied van digitale infrastructuur. Hij is medeoprichter van de Nederlandse Cloud Infrastructuur Coalitie en van de Gaia-X Hub in Nederland, die afgelopen juni werd gelanceerd.

Bjorn is heel lang actief in de telecomsector en heeft gewerkt voor o.a. Telia in Zweden, voor Ericsson in Zweden en Nederland, en voor Atos in Nederland. Hij is sinds 2008 werkzaam bij TNO met focus op ICT-innovaties.

Bij TNO werkt Bjorn ook nauw samen met een reeks cloud- en securityexperts die ook in veel lopende initiatieven betrokken zijn.