De sessies

Dit zijn de sessies van het Cloud Congres die nu bekend zijn.

De transitie van een monolithische naar cloud native architectuur

Cloudadoptie houdt niet alleen de introductie van nieuwe technieken en een hogere mate van innovatie in, maar vereist ook een organisatorische en culturele verandering. Deze transformatie is nodig om de mogelijkheden die de cloud biedt, volledig te kunnen benutten. In deze sessie leggen we de uitdagingen bloot die organisaties tegenkomen bij de transformatie van monolithische applicaties naar microservices, met de bijbehorende oplossingen. Je stapt de sessie uit met heldere inzichten en praktische handvatten voor een succesvolle transformatie.  

Public cloud; een middel en geen doel. De optimale gebruikerservaring telt!

In deze sessie geven we inzicht in hoe je, met behulp van maximale flexibiliteit op het vlak van IT-infrastructuurbeheer, een optimale gebruikerservaring kunt realiseren. We leggen uit waarom maximale flexibiliteit met betrekking tot uw infrastructuur je gaat helpen uw IT-doelen te bereiken: waarbij compliance, kosten en performance-analyse een aantal kernfactoren zijn voor optimaal beheer en inzicht. Public cloud is een middel maar geen doel. Wanneer je wilt innoveren is het belangrijk te voldoen aan de gebruikersbehoeften en op basis daarvan de keuze te maken voor on-premise of de cloud of beiden (multi-cloud). Citrix en Nutanix bieden software voor het beheer van uw IT-omgeving: ofwel on-premise of in de cloud. Dat maakt de flexibiliteit van de oplossingen samen schaalbaar en efficient en bovenal toekomstbestendig. In deze sessie zullen er een aantal praktische voorbeelden worden geven van toepassingen waarmee IT-doelstellingen zijn bereikt.

Wat zijn de 3 belangrijkste succesfactoren van een Cloud Center of Expertise?

In zijn presentatie zet Michiel alle belangrijke elementen voor het starten van een Cloud Center of Expertise op een rijtje: de taken en verantwoordelijkheden, de rollen, de plaats in de organisatie, het Target Operating Model en een training- en opleidingsprogramma. Maar dat alles zet een Cloud Center of Expertise misschien wel aan het werk, maar maakt hen nog niet succesvol. Wat zijn de valkuilen? En wat zijn de echte succesfactoren die maken dat een Cloud Competence Center daadwerkelijk haar doelstellingen kan realiseren?


AG Connect organiseert dit congres in samenwerking met: