Wat zijn de 3 belangrijkste succesfactoren van een Cloud Center of Expertise?

In zijn presentatie zet Michiel alle belangrijke elementen voor het starten van een Cloud Center of Expertise op een rijtje: de taken en verantwoordelijkheden, de rollen, de plaats in de organisatie, het Target Operating Model en een training- en opleidingsprogramma. Maar dat alles zet een Cloud Center of Expertise misschien wel aan het werk, maar maakt hen nog niet succesvol. Wat zijn de valkuilen? En wat zijn de echte succesfactoren die maken dat een Cloud Competence Center daadwerkelijk haar doelstellingen kan realiseren?

Public cloud; een middel en geen doel. De optimale gebruikerservaring telt!

In deze sessie geven we inzicht in hoe je, met behulp van maximale flexibiliteit op het vlak van IT-infrastructuurbeheer, een optimale gebruikerservaring kunt realiseren. We leggen uit waarom maximale flexibiliteit met betrekking tot uw infrastructuur je gaat helpen uw IT-doelen te bereiken: waarbij compliance, kosten en performance-analyse een aantal kernfactoren zijn voor optimaal beheer en inzicht.

Public cloud is een middel maar geen doel. Wanneer je wilt innoveren is het belangrijk te voldoen aan de gebruikersbehoeften en op basis daarvan de keuze te maken voor on-premise of de cloud of beiden (multi-cloud).

Citrix en Nutanix bieden software voor het beheer van uw IT-omgeving: ofwel on-premise of in de cloud. Dat maakt de flexibiliteit van de oplossingen samen schaalbaar en efficient en bovenal toekomstbestendig.

In deze sessie zullen er een aantal praktische voorbeelden worden geven van toepassingen waarmee IT-doelstellingen zijn bereikt.

Cloud Landing Zones & The Automation Gap

De cloud biedt een overzichtelijk landschap, waarin de bouwblokken voor jouw “huis” al klaarstaan. Een Cloud Landing Zone vormt daarin het fundament, de bouwafspraken en het gas, water & licht. Met automatisering kun je de kans minimaliseren dat menselijke fouten alsnog het gebouw in laten storten. Klinkt toch als een droom die uitkomt?

Achteraf blijkt echter vaak dat er scheuren in het fundament zitten en dat de applicaties die op de Landing Zone zijn geplaatst security risico’s bevatten. Hoe zorg je dat je ‘huis’ zo is gebouwd én ingericht, dat je verzekerd bent van goede ‘sloten op alle ramen en deuren’ en je er tegelijkertijd in ‘wooncomfort’ maximaal op vooruit gaat?

In een duopresentatie leggen Stefan van den Brink en David Vaartjes uit hoe je vóóraf met een goed ingerichte Cloud Landing Zone zorgt voor een solide basis. En hoe validatie áchteraf ervoor zorgt, dat met Agile Security ook de laatste gaten worden dichtgemetseld.

Veilig samenwerken in de cloud met Microsoft 365 – best practices

Risico’s. Chaos. Wildgroei. Datalekken. Ransomware.

Wellicht een paar termen die opduiken wanneer je nadenkt over jouw Microsoft 365 omgeving.

Het delen van informatie is nog nooit zo eenvoudig geweest, maar hoe maak je samenwerken eenvoudig terwijl je tegelijkertijd controle houd over wie toegang heeft tot welke data.

Daarnaast moesten organisaties in de afgelopen maanden versneld overstappen op clouddiensten, waarbij veel gebruikers en data naar de cloud zijn gemigreerd zijn, maar waarbij compliancy wellicht niet altijd correct is ingevuld. Ook dringt zich de vraag op of al deze data in de cloud wel voldoende beschermd is.

Tijdens deze interactieve sessie laten wij zien hoe je binnen Microsoft 365 de basis kunt leggen voor het veilig samenwerken van gebruikers, inzichtelijk kunt maken welke data gedeeld wordt met wie en hoe deze data te beschermen.