Programma

Wanneer: Donderdag 6 oktober 2022
Waar: The Hague Conference Centre

09:30 - 10:00 uur

Ontvangst en registratie

Met koffie en thee

10:00 - 10:05 uur

OPENING

Tom Jessen Dagvoorzitter
10.05 - 10.30 uur

Hoezo innoveren en versnellen met de cloud?

Esther Gons Medeoprichter en investeerder; NEXT Amsterdam

Cloud wordt gezien als een belangrijke enabler van innovatie en versnelling, maar is dat wel echt zo?

10.30 - 11.00 uur

De Europese innovatiekracht van Gaia-X

Bjorn Hakansson Business Developer; TNO

Hoe ziet de toekomst van innoveren met de cloud eruit?

Gaia-X is een Europees initiatief bedoeld om cloud en edge-diensten van Europese aanbieders te verenigen in een data-infrastructuur met gemeenschappelijke regels, normen en standaarden.

Naast datasoevereiniteit en beschikbaarheid van data is innovatie een belangrijke doelstelling van Gaia-X.

Hoe kan Gaia-X bijdragen aan de innovatiekracht van bedrijven in Nederland? Daarover vertelt Bjorn Hakansson meer tijdens het Cloud Congres.

 

11.00 - 11.30 uur

Pauze & netwerken

Tijdens de pauzes is het mogelijk 1-op-1 gesprekken in te plannen.

11.30 - 12.10 uur

Wat zijn de 3 belangrijkste succesfactoren van een Cloud Center of Expertise?

Michiel de van der Schueren Managing Director; Weolcan B.V.

In zijn presentatie zet Michiel alle belangrijke elementen voor het starten van een Cloud Center of Expertise op een rijtje: de taken en verantwoordelijkheden, de rollen, de plaats in de organisatie, het Target Operating Model en een training- en opleidingsprogramma. Maar dat alles zet een Cloud Center of Expertise misschien wel aan het werk, maar maakt hen nog niet succesvol. Wat zijn de valkuilen? En wat zijn de echte succesfactoren die maken dat een Cloud Competence Center daadwerkelijk haar doelstellingen kan realiseren?

De transitie van een monolithische naar cloud native architectuur

Sander Horst Cloud Engineer; Solvinity

Cloudadoptie houdt niet alleen de introductie van nieuwe technieken en een hogere mate van innovatie in, maar vereist ook een organisatorische en culturele verandering. Deze transformatie is nodig om de mogelijkheden die de cloud biedt, volledig te kunnen benutten. In deze sessie leggen we de uitdagingen bloot die organisaties tegenkomen bij de transformatie van monolithische applicaties naar microservices, met de bijbehorende oplossingen. Je stapt de sessie uit met heldere inzichten en praktische handvatten voor een succesvolle transformatie.

 

12.10 - 13.00 uur

Lunch & netwerken

Tijdens de lunchpauze is het mogelijk 1-op-1 gesprekken in te plannen.

13.00-14.15 uur

Ronde Tafel: Een veilig digitaal ecosysteem regel je niet alleen

Kees Stammes Managing director; Securify
Nancy Roos-Beukers CCO; Solvinity

Je kunt om 13.00 uur kiezen voor deze Ronde Tafel of voor een sessie in de 2e plus 3e sessieronde.

Vanwege de ontwikkeling van steeds betere oplossingen van fintechs en digitale bedrijven die in andere branches actief zijn, kunnen klanten voortdurend hogere eisen stellen. Vooral met betrekking tot gebruiksgemak.  Met de invoering van PSD2 en de opkomst van Open Banking liggen er voor bedrijven aanzienlijk meer kansen om consumenten digitale diensten met toegevoegde waarde aan te bieden via een digitaal ecosysteem.  Dit brengt echter ook risico’s met zich mee. Hoe kun je deze beveiligingsrisico’s het beste minimaliseren en hoe houd je jouw digitale ecosysteem veilig?

Tijdens deze ronde tafel bespreken wij trends en leggen wij drie stellingen voor over de veiligheid van een digitaal ecosysteem. Bedrijven die in een digitale transformatie zitten kunnen tijdens deze ronde tafel sparren met peers en experts over het veilig houden van een digitaal ecosysteem.

13.00 - 13.40 uur

Public cloud: een middel en geen doel

Kees Baggerman Performance en Solutions Engineering R&D-team; Nutanix Inc
Niek Boevink Lead PreSales Engineer; Citrix

In deze sessie geven we inzicht in hoe u, met behulp van maximale flexibiliteit op het vlak van IT-infrastructuurbeheer, een optimale gebruikerservaring kunt realiseren. We leggen uit waarom  maximale flexibiliteit met betrekking tot uw infrastructuur u gaat helpen uw IT-doelen te bereiken: waarbij compliance, kosten en performance-analyse een aantal kernfactoren zijn voor optimaal beheer en inzicht.

Public cloud is een middel maar geen doel. Wanneer u wilt innoveren is het belangrijk te voldoen aan de gebruikersbehoeften en op basis daarvan de keuze te maken voor on-premise of de cloud of beiden (multi-cloud).

Citrix en Nutanix bieden software voor het beheer van uw IT-omgeving: ofwel on-premise of in de cloud. Dat maakt de flexibiliteit van de oplossingen samen schaalbaar en efficient en bovenal toekomstbestendig.

In deze sessie zullen er een aantal praktische voorbeelden worden geven van toepassingen waarmee IT-doelstellingen zijn bereikt.

Beveilig je data in de Cloud, compliant en volgens Schrems II

Mark Zwarthoed Regional Sales Manager Data Protection; Thales CPL

Hoe zorgen organisaties tegenwoordig voor een sterke beveiliging van gevoelige data in de Cloud? Voorkomen we datalekken en hou je hackers buiten de deur. Denk aan Compliance vraagstukken aan de hand van Schrems II uitspraak, speelt dit ook een rol in uw organisatie?

Iedere organisatie heeft tegenwoordig een hybride netwerkarchitectuur met cloudstrategie en wil graag haar cloudmigratie versnellen. Er zijn echter ook risico’s en security-overwegingen om rekening mee te houden. Encryptie en bijbehorend keymanagement is de ‘sleutel’ tot succes voor de cloudstrategie voor nu en de toekomst. Data Protectie door Bring Your Own Key (Keymanagement) of Bring Your Own Encryption (Encryption) is een praktijkvoorbeeld voor Cloud Security. Daarnaast is het scheiden van Encryptiesleutels van Data het belangrijkste inzetbare middel op het gebied van cyberbeveiliging om risico op datalekken te verkleinen, impact te minimaliseren en te voldoen aan wet-en regelgeving zoals GDPR.

Deze sessie geeft bruikbare tips & tricks uit de praktijk.

13.50 - 14.30 uur

Gecentraliseerde automatisering in een hybride IT-omgeving

Jeroen Mullink Lead Solution Engineer; Redwood Software

Dynamische IT-landschappen zorgen voor nieuwe uitdagingen op het gebied van automatisering. Hoe houd je controle en overzicht over de geautomatiseerde processen zonder flexibiliteit te verliezen?

Cloud Workload Protection – From What the Hail?! To Silver Linings

Mathijs van der Maas Solution Engineer; Crowdstrike

During this presentation you’ll hear the risks associated with moving to the Cloud, learn about the considerations that need to be made, and how you can mitigate these risks to help secure your world.

14.30 - 15.00 uur

Pauze & netwerken

Tijdens de pauzes is het mogelijk 1-op-1 gesprekken in te plannen.

15.00 - 15.30 uur

Discussiepanel

Experts op het gebied van cloud gaan onder leiding van Tom Jessen de discussie aan rondom een aantal stellingen.

15.30 - 16.00 uur

Cloud computing: de verdere professionalisering van IT

Peter van Eijk Trainer cloud computing

Ook al wordt meer en meer IT uitbesteed aan cloud providers, een eigen team dat met visie en deskundigheid deze ontwikkelingen kan sturen is meer nodig dan ooit. Om de waarde van cloud snel te kunnen realiseren is het nodig om oude IT-modellen los te laten. IT bestaat niet langer uit een applicatie die op wat servers staat. En daarom leidt het verplaatsen van die servers naar een cloudprovider zelden tot de gewenste innovatieresultaten. De nieuwe techniek bestaat uit gekoppelde services die uit een groot ecosysteem komen. Snelle innovatie heeft DevOps nodig, en maakt gebruik van continuous delivery architecturen. Ook voor het beheer van risico’s heeft deze ontwikkeling positieve mogelijkheden. In de presentatie komen deze begrippen, en hun samenhang, aan de orde.

16.00 - 16.30 uur

Modern cloud architecture that optimizes for agile innovation, rapid growth and operational efficiency

Daniel Gebler CTO; Picnic

Picnic is the world’s fastest growing online supermarket that makes grocery shopping simple, fun, and affordable for everyone. Are you interested how Picnic uses their unique cloud architecture to build an innovation platform for connected devices? In this session you can learn how well-structured cloud-stored ubiquitous data fuels their operational excellence.

Note: Session in English

16.30 - 17.30 uur

Afsluiting en borrel


AG Connect organiseert dit congres in samenwerking met: